Opdrachtgevers

Klanten die workshops, trainingen en coaching van Baas Coaching & Training volgen, zijn:

  • vrouwen en mannen
  • teams
  • tussen de 30 en 45 jaar
  • duizendpoten die carrière en gezin combineren
  • HBO opgeleid
  • mensen die een flinke dosis Energie nodig hebben
  • bereid te investeren in hun eigen ontwikkeling

Aanbevelingen klanten

Ω MPA Mindsonar  “denkstijlen.

“De MPA MindSonar test, met de rapportage, gaf verrassend duidelijk mijn denkstijl weer. Het was bijzonder herkenbaar. Het gaf me veel inzicht in hoe deze denkstijl mijn gevoel, mijn waarnemingen en gedrag beïnvloeden. Door dit inzicht kan ik vaste patronen doorbreken en er voor zorgen dat er een verschuiving plaats vindt in mijn denken.

De weergave van de metaprogramma’s naast elkaar ondersteunt dat zeker: de voor en nadelen per onderdeel, geen goed of fout.

Daardoor kan ik mij, vanuit de kracht van mijn kwaliteiten (van het metaprogramma waar ik hoger in scoor), verder ontwikkelen op de kwaliteiten van het metaprogramma waar ik lager bij scoor.

Met het resultaat van de test kan ik verandering aanbrengen, dáár waar ik onvermogen ervoer. Er ontstaat groei in voor mij existentiële aspecten.

De test doet recht aan wie ik ben en aan wat ik belangrijk vind. Ik heb inzicht in mijn denkstijl, mijn gevoel, mijn waarnemingen en mijn gedrag.

De interpretatie van Stieneke Baas heeft hierin een belangrijke rol gespeeld, Het “lezen” van de uitslag, vraagt om deskundigheid, evenals de vertaalslag naar de praktijk. Na het interpretatiegesprek is het fijn om de samenvatting van het MindSonar profiel als naslagwerk te houden, zodat er een blijvende groei en ontwikkeling kan plaatsvinden. Voor persoonlijke en professionele ontwikkeling levert de MPA MindSonar Denkstijltest een zeer waardevolle bijdrage.” (Els Grosscurt, Casemanager intensieve woonbegeleiding)

 

Ω Training ”Communicatie op de Werkvloer” bij Werkcenter voor de gemeente Zuidplas.

“Een training geven aan deze specifieke groep mensen met een zelfde begin- en einddatum is al een hele kunst, maar hier heb je ook nog te maken met instroom en uitstroom. Ondanks deze complexiteit in de samenstelling van de groep en ondanks de verschillen in etnische achtergronden, culturen en taalniveau weet Stieneke Baas hen te inspireren om stappen te zetten. Dat gaat gelukkig gepaard met een hoop plezier. Haar aanpak wekt vertrouwen en schept duidelijkheid. Daarmee spreekt ze mensen aan op hun eigen verantwoordelijkheid en door haar activerende begeleiding groeit het zelfvertrouwen.” (Jose Kaptein, Onderwijsmanager Educatie en Oriëntatie, ROC ID College)

Ω Coachtraject “bewust een volgende stap in mijn carrière zetten”.

“Gecoached worden, is als een flinke bergtocht. Je hebt een maat nodig die graag met je meegaat en zich verantwoordelijk voor je voelt. Maar je moet zelf die berg op willen en voor de top gaan. Stieneke heeft mij gewezen op de scherpe kantjes die je zo onderweg tegenkomt en dat klimmen en dalen ook een balans is van inspanning en genieten. Samen bereikten wij het, door mij gestelde, doel en konden genieten van het ‘uitzicht’. Stieneke heeft mij geleerd mezelf positief kritisch te bevragen, te focussen op het doel, (h)erkennen van valkuilen en blinde vlekken. Daardoor ontdekte ik opnieuw mijn mogelijkheden, mijn ‘drive’ en kernwaarden. Ik ben blij dat ze mijn pad kruiste”.(Martien Brüll, Staf Arbeidsdeskundige UWV)

“Ultimately, we have to look after ourselves, whether on mountains or in day to day life. In my view that is not a licence to be selfish, for only by taking good care of ourselves are we able to help others”. (uit: Touching the void)

Ω Training ”Communicatie: hink, stap, sprong”, de gemeente Capelle aan den IJssel.

“Vanaf het begin is deze keuze een uitstekende geweest. Stieneke Baas is een enthousiasmerende, betrokken en professionele docent. Ze heeft gezorgd voor een veilige omgeving, waar de deelnemers het vertrouwen en de homogeniteit kregen die zij zochten, ondanks het grote verschil in taalbeheersing. Ze voelden zich gezien en gewaardeerd, waardoor zij het beste uit zichzelf konden halen. Dit is de kracht van Stieneke Baas”. (Gemeente Capelle aan den IJssel, afdeling Sociale Zaken, Krista van der Schee en Esmeralda Wittenberg)

Ω Coachtraject “het opzetten van een eigen bedrijf” na beëindiging van het dienstverband bij de politie.

“Ik ben blij dat Stieneke op mijn pad is gekomen. Eerst had ik een voorkeur voor een bedrijf dat gespecialiseerd was in de begeleiding van startende ondernemers. Daar kom ik nu van terug, omdat ik leer herkennen waar mijn eigen valkuilen en mogelijkheden liggen. Daar word ik rijker van; als persoon en als ondernemer.” (coachee, Politie)

Ω Coachtraject “persoonlijke effectiviteit van een manager” bij Verweij Houttechniek.

“Dat Stieneke Baas tijdens het oriënterende gesprek direct de vinger op de zere plek legde, gaf ons veel vertrouwen in haar vaardigheden als coach.” (Janneke van Dijk, personeelszaken Verweij Houttechniek)

Ω Workshop “Het spanningsveld dat kan ontstaan tussen zakelijke communicatie en een goed persoonlijk contact”.

“Een herkenbaar dilemma. Soms kan het zo gezellig worden, dat je los komt van de werkrelatie die je door het werk toch met elkaar hebt. Het vereist ruimte om de samenwerking, waar nodig, kritisch onder de loep te nemen. Stieneke Baas maakte dat spanningsveld inzichtelijk en gaf ons concrete handvatten om daar in de toekomst bewuster mee om te gaan.” (Jeannette de Heij, Algemeen directeur SKBA, Alphen aan de Rijn)

Ω Moduleonderdeel “Communicatiemanagement” in het Re-integratieprogramma Casemanagement van CG opleidingen.

“Onze cursisten leerden om niet in algemeenheden te blijven hangen. Door concrete en gerichte vragen te stellen, kom je bij de kern van iemands probleem of behoefte. Als je die hebt achterhaald, kun je er ook op inspelen. Zo simpel, maar zo effectief. Stieneke Baas is in staat om op een pragmatische manier echt je ogen te openen voor vastgeroeste patronen.” (Monique van Doorn, directeur Casemanagement Groep B.V.)

“Waar ik mijzelf was kwijtgeraakt, heb ik mijn zelfvertrouwen eindelijk terug! Dat is pure winst voor iemand met een totale burn-out!”. (student Re-integratieprogramma Casemanagement Groep)